Συνεχίζεται το πυρηνικό θρίλερ - Νέος σεισμός και φωτιά σε αντιδραστήρα

Bookmark and Share

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή το πρωί της Τετάρτης ανατολικά του Τόκιο, όπου τα κτίρια σείστηκαν για αρκετή ώρα.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα ανοιχτά της περιοχής Σίμπα, ανατολικά της .πρωτεύουσας και το βάθος του ήταν μόνο 10 χλμ., μετέδωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν εκδόθηκε καμιά προειδοποίηση για τσουνάμι.

Εξάλλου, αργά το βράδυ της Τρίτης, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, την επομένη της έκρηξης που προκάλεσε φωτιά και κατέστρεψε τη στέγη του κτιρίου, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία.

Δεν αποκλείoυν το ενδεχόμενο αλυσιδωτής διάσπασης των ράβδων ουρανίου

Έκδηλη είναι η ανησυχία ότι τα επίπεδα του νερού ψύξης, έχουν πέσει σημαντικά μέσα στις δεξαμενές όπου βρίσκονται οι εμπλουτισμένοι πυρηνικοί ράβδοι ουρανίου, στον αντιδραστήρα 4, με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνονται και να οδηγούνται σε τήξη.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας διαχείρισης του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, δήλωσε την Τετάρτη ότι σκέφτονται τη λύση, να καταβρέξουν με ελικόπτερο, τον αντιδραστήρα 4 με βορικό οξύ, ώστε να εμποδίσουν τις πυρηνικές ράβδους να επανέλθουν σε κρίσιμη κατάσταση και να ξεκινήσουν πάλι τη διαδικασία αλυσιδωτής διάσπασης, στον προβληματικό αντιδραστήρα 4. Η εταιρεία επεσήμανε ότι το ενδεχόμενο επανέναρξης της διαδικασίας αντίδρασης" δεν είναι απίθανο"..
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net