Οκτώ βήματα για περισσότερη ενέργεια!

Bookmark and Share

Καθημερινά, χρειαζόμαστε ενέργεια για να αναπνέουμε, να περπατάμε, να διαβάζουμε, ακόμα και να κοιμόμαστε. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες νιώθουμε ένα αίσθημα κόπωσης και δυσκινησίας.
Ακολουθήστε, λοιπόν, μερικές συμβουλές και
.εφαρμόστε τη δική σας στρατηγική που θα σας δώσει ώθηση και μεγαλύτερη ενέργεια:
1.Να κοιμάστε αρκετά: Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται 7-8 ώρες ύπνου μετά από μια κουραστική μέρα δουλειάς και δραστηριοτήτων.

2.Πίνετε άφθονο νερό: Η αφυδάτωση μας κουράζει και μας κάνει περισσότερο ευερέθιστους με πολλούς πονοκεφάλους. Το πόσιμο νερό είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κρατήσετε την ενέργειά σας.

3.Γυμναστείτε: Η φυσική άσκηση βοηθά την καλή κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζει από το στρες και βελτιώνει τη διάθεσή σας. Το περπάτημα, το κολύμπι, το ποδήλατο κ.λπ. θα βελτιώσουν την αντοχή σας και θα δυναμώσουν την καρδιά σας. Εάν προσθέσετε και μερικές ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης ή γιόγκα, τότε το προπονητικό σας πρόγραμμα θα είναι πλέον ολοκληρωμένο.

4.Τρώτε πολλά και μικρά γεύματα: Για να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειας καθ' όλη την ημέρα, χρειάζεστε πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό και δείπνο. Στο γραφείο σας πρέπει να έχετε μόνο υγιεινά σνακ: φρούτα, φυσικούς χυμούς, γιαούρτι ή ένα κουλουράκι ολικής άλεσης.

5.Μη βασίζεστε στην καφεΐνη: Είναι δελεαστικό ένα φλιτζάνι καφέ, όταν είστε κουρασμένοι, όμως δώστε προσοχή στις επιδράσεις της καφεΐνης στο σώμα σας. Η καφεΐνη θα σας δώσει μια γρήγορη ώθηση ενέργειας, αλλά λίγο αργότερα θα αισθάνεστε ακόμα πιο κουρασμένοι από πριν.

6.Μην καπνίζετε: Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι καπνιστές έχουν συνήθως μικρότερη ενέργεια από τους μη καπνιστές. Για παράδειγμα, ο οργανισμός πρέπει να συνδυάζει τη γλυκόζη με το οξυγόνο για να παράγει ενέργεια, αλλά το μονοξείδιο του άνθρακα του καπνού του τσιγάρου μειώνει την ποσότητα του οξυγόνου στον οργανισμό.

7.Αξιολογήστε τον τρόπο ζωής σας: Μελέτες δείχνουν ότι το 50-80% των περιπτώσεων κούρασης οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικούς παράγοντες. Μπορεί να είναι χρήσιμο να αναζητήσετε επαγγελματικές συμβουλές για την καριέρα ή τα επαγγελματικά σας ζητήματα, την οικογένεια ή για κάτι που σας «ρίχνει» τη διάθεση.

8.Διασκεδάστε: Το γέλιο είναι ένας από τους καλύτερους ενισχυτές της ενέργειας
.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net