Έχετε νεύρα; Φάτε ζάχαρη

Bookmark and Share

Eρευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου μπορεί να περιορίσουν την επιθετικότητα τουλάχιστον για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Ο καθηγητής Brad Bushman από το Ohio State University, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε ότι « η αποφυγή επιθετικών .παρορμήσεων θέλει αυτοέλεγχο και για να γίνει αυτό χρειάζεται μεγάλη κατανάλωση ενέργειας του ανθρωπίνου σώματος. Η γλυκόζη εφοδιάζει τον εγκέφαλο με αυτή την απαραίτητη ενέργεια».

Ο δρ Bushman και οι συνεργάτες του έχουν αποδείξει με μελέτες τους ότι τα άτομα που έχουν πρόβλημα μεταβολισμού εμφανίζουν περισσότερα συμπτώματα επιθετικότητας και μειωμένη συγκαταβατική συμπεριφορά απέναντι σε άλλα άτομα.

Αποτελέσματα νέας έρευνας έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που ήπιαν λεμονάδα με ζάχαρη είχαν λιγότερο επιθετική συμπεριφορά, συγκριτικά με τα άτομα που ήπιαν λεμονάδα με υποκατάστατο ζάχαρης!

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη μελέτη για να βρούμε αν η αύξηση των επιπέδων γλυκόζης μπορεί να μειώσει την επιθετική συμπεριφορά. Βεβαίως, η κατανάλωση ζάχαρης δεν πρέπει να θεωρείται πανάκεια για τον περιορισμό της επιθετικότητας, όμως, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι άνθρωποι που χάνουν κάποια στιγμή τον αυτοέλεγχό τους, ίσως, χρειαστεί να ενισχύσουν την ενέργειά τους, ώστε να μπορέσουν να παρακάμψουν τις επιθετικές παρορμήσεις τους» κατέληξε ο δρ Bushman.






CapitalHealth.gr

.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net