Δέκα χρόνια μυστηρίου για μία φρικτή δολοφονία

Bookmark and Share

Η ανώνυμη επιστολή μιας γυναίκας από τη Γερμανία που εστάλη στις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης ήταν η αφορμή για να ανοίξει ύστερα από δέκα χρόνια μυστηρίου ο φάκελος εξαφάνισης ενός ανθρώπου και να αποκαλυφθεί η μαφιόζικη δολοφονία του.

Δράστης, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ένας 50χρονος πρώην ιδιοκτήτης καταστημάτων με φρουτάκια, που ομολόγησε ότι την άνοιξη του.2000 σκότωσε και εξαφάνισε με κινηματογραφικό τρόπο τον 41χρονο, τότε, θαμώνα των μπαρ του, Σάββα Ξυλογιάννη.

Στην κατάθεσή του ο δράστης περιέγραψε ότι πυροβόλησε το θύμα σε ερημική περιοχή του Χορτιάτη, καθώς και ότι τεμάχισε τη σορό και τη μετέφερε με το σκάφος του στη Χαλκιδική, όπου τη βύθισε έξω από το Πόρτο Κουφό. «Απειλούσε εμένα και την οικογένειά μου», φέρεται να κατέθεσε ο 50χρονος στους αστυνομικούς, δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία.

Εκείνη την εποχή, το θύμα, που ήταν γνωστό με το ψευδώνυμο «Γατίσιος» στις αρχές της Θεσσαλονίκης αλλά και στα στέκια των ανθρώπων της νύχτας, προκαλούσε συχνά καβγάδες σε μπαρ. Είχε συλληφθεί μάλιστα και φυλακιστεί για υπόθεση ναρκωτικών. Η εξαφάνισή του από προσώπου γης τον Μάιο του 2000 έβαλε σε υποψίες την Αστυνομία, που ενισχύθηκαν, όταν αρκετές ημέρες μετά την εξαφάνιση ο σκύλος του είχε βρεθεί υποσιτισμένος δίπλα στο εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητό του. Ωστόσο, οι έρευνες δεν απέφεραν κάποιο αποτέλεσμα.

Ο φάκελος της μυστηριώδους υπόθεσης παρέμεινε κλειστός στην Ασφάλεια μέχρι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, οπότε σύμφωνα με πληροφορίες έφθασε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης από τις γερμανικές αρχές μία ανώνυμη επιστολή, που παρέθετε πληροφορίες για την εξαφάνιση. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από μαρτυρίες ανθρώπων της νύχτας, επιβεβαίωσαν τις υποψίες των αστυνομικών εις βάρος του 50χρονου κατηγορουμένου, που σήμερα διατηρεί μάντρα σιδερικών.

Κλήθηκε για εξέταση στην Ασφάλεια πριν από ένα εξάμηνο και δεν ομολόγησε, έδωσε όμως την εντύπωση στους αστυνομικούς ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία. Μετά τον πρόσφατο θάνατο της συζύγου του κλήθηκε εκ νέου στην Ασφάλεια και ομολόγησε το έγκλημα.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, εκείνο το μοιραίο βράδυ πριν από δέκα χρόνια επιβίβασε τον Ξυλογιάννη στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησε σε ερημική τοποθεσία μεταξύ Πανοράματος και Χορτιάτη, όπου τον πυροβόλησε. Μετέφερε το πτώμα κοντά στο αγρόκτημα ενός φίλου του και την επόμενη μέρα προσπάθησε να το τεμαχίσει και να το κάψει, χωρίς αποτέλεσμα. Οπως ισχυρίστηκε, φόρτωσε το πτώμα στο σκάφος του στη μαρίνα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμαριάς και αφού έπλευσε μόνος του ώς το Πόρτο Κουφό στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, το έδεσε στην άγκυρα και το καταπόντισε σε βάθος εκατοντάδων μέτρων. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και πήρε προθεσμία να απολογηθεί το Σάββατο στον ανακριτή..
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net