Το ερωτικό μέλλον των ζευγαριών εξαρτάται από...

Bookmark and Share
Την επόμενη φορά που θα βγείτε σε πρώτο ραντεβού ξεχάστε τα περί ...χημείας, και κοινών ενδιαφερόντων. Σύμφωνα με τελευταία επιστημονική έρευνα αυτό που πραγματικά μετράει είναι εάν μιλάτε με τον ίδιο τρόπο, εαν έχετε δηλαδή το ίδιο γλωσσικό ...στύλ.«Πως θα το καταλάβουμε ή πως θα το επιτύχουμε» θα αναρωτηθείτε. Η απάντηση είναι .ότι ή υπάρχει το γλωσσικό ταίριασμα ή δεν υπάρχει. Είναι κάτι αντιστοιχο με την ..χημεία μεταξύ δου ανθρώπων.

Οι ερευνητές προκειμένου να εντάξουν τους ανθρώπους σε κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο ομιλίας τους εστίασαν στη χρήση ή μη προσωπικών αντωνυμιών, άρθρων, επιρρημάτων, και επιθέτων.

Εστίασαν στις κατηγορίες των λέξεων που ο μέσος άνθρωπος δεν σκέφτεται ιδιαίτερα ένα θα τις χρησιμοποιήσει ή όχι.

«Οταν βρεθούν δυο άνθρωποι που χρησιμοποιούν ( ή όχι) με τον ίδιο τρόπο αυτές τις κατηογρίες λέξεων τότε οι ...άγγελοι με τα βελάκια του έρωτα αρχίζουν και πετάνε», λέει ο Τζέημς Πενεμπέικερ, που κατέχει την έδρα της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Άστιν.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του έβαλαν στο μικροσκόπιο 40 άντρες και 40 γυναίκες που έβγαιναν ραντεβού για πρώτη φορά. Διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που έχουν μέλλον είναι αυτά που μιλάνε με τον ίδιο τρόπο.

Στη δεύτερη φάση της ίδια έρευνας ο καθηγητής εξέτασε τα γραπτά μηνύματα που αντήλλασσαν - είτε μέσω Ιντερνετ, είτε μέσω κινητών τηλεφώνων - τα ζευγάρια που προχώρησαν σε ..δεύτερο ραντεβού και διαπίστωσε ότι έγραφαν πραγματικά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Η έρευνα αυτή μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά όσους πρόκειται να βγούν σε πρώτο ραντεβού. «Δεν χρειάζετα ούτε άγχος, ούτε ανασφάλειες, ούτε να καταστρώσει ολοκληρο σχέδιο για το πώς θα φερθεί» λέει με νόημα ο καθηγητής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Κορνελ Τζέφρεϋ Χάνκοκ. «Το μονο που χρειάζεται είναι να είναι κανείς ο εαυτός του. Και να μιλάει όπως κάθε μέρα».







.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net