Η Warner νοικιάζει ταινίες μέσω Facebook για να μειώσει την πειρατεία

Bookmark and Share

Ούτε έκπληξη πρώτου μεγέθους αποτελεί ούτε κεραυνό εν αιθρία η συνεργασία της κινηματογραφικής Warner με το Facebook.Ισα ίσα που είναι, τελικά, να απορεί κανείς πώς κάποιος δεν έσπευσε νωρίτερα να κάνει μια συμφωνία με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που.μετρά, αισίως, 600 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να νοικιάσουν ταινίες της Warner και η αρχή θα γίνει με τον «Σκοτεινό Ιππότη» της σειράς «Μπάτμαν», ταινία παραγωγής του 2008.

Για την ενοικίαση οι ενδιαφερόμενοι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν με μονάδες Facebook Credits, τις οποίες αποκτούν με χρέωση πιστωτικής κάρτας. Για τη συγκεκριμένη ταινία του Μπάτμαν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δώσουν 30 μονάδες, που σε πραγματικά χρήματα ισοδυναμεί με 3 δολάρια και όλα δείχνουν πως τα υπόλοιπα στούντιο του Χόλιγουντ θα ακολουθήσουν.

Ενδεχομένως οι κινηματογραφικές εταιρείες προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους την υπόθεση της πειρατείας (το κυνήγι της οποίας δεν έχει αποφέρει εδώ που τα λέμε σοβαρά αποτελέσματα) και να επενδύσουν στην ανάπτυξη υπηρεσιών για τα συστήματα κοινωνικής δικτύωσης.

Ισως οι καθημερινοί χρήστες του Facebook να είναι δεκτικοί στην ιδέα της ενοικίασης ταινιών χωρίς να χρειάζεται να αφήνουν το γνώριμο για τους ίδιους περιβάλλον της πλατφόρμας.

Αν, τώρα, το Facebook εξελιχθεί σε μια τεράστια βιβλιοθήκη ενοικίασης ταινιών και, γενικότερα, ψηφιακού περιεχομένου, θα το δούμε στο μέλλον.

Αλλωστε οι κινηματογραφικές εταιρείες δοκιμάζουν ταυτόχρονα διάφορα μοντέλα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη πτώση στις πωλήσεις DVD και μπορεί, πια, να έχουν συνθηκολογήσει με την ιδέα ότι δεν... μπορούν να κλείσουν το Internet. .
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net