5 λόγοι που δεν κάνουμε... σεξ!

Bookmark and Share
Οι παντρεμένοι, δε, το κάνουν ακόμη σπανιότερα, με αρκετούς να αρκούνται στις 10 φορές το χρόνο. Γιατί αυτή η φθίνουσα πορεία στη σεξουαλική σας ζωή; Ποιοι οι λόγοι που δεν κάνετε σεξ και πώς θα τους υπερβείτε; .1. Το κρεβάτι σας δεν είναι πια σέξι! Είναι χιλιοειπωμένο πως το κρεβάτι πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ύπνο και για σεξ; Το ρημάδι το λάπτοπ τι γυρεύει στο κρεβάτι; Η τηλεόραση πώς τρύπωσε στο υπνοδωμάτιο; Η τεχνολογία στο υπνοδωμάτιο μπορεί να φθείρει τη σεξουαλική σας ζωή. Αν μη τι άλλο, είναι πιο δύσκολο να προσεγγίσεις ερωτικά τον σύντροφό σου όταν εκείνος/η είναι κολλημένος/η πίσω από μια τηλεόραση, έναν υπολογιστή ή ακόμη και μια εφημερίδα.

2. Είστε πολύ απασχολημένοι. Περνάτε τις μέρες σας δουλεύοντας, μαγειρεύοντας, κάνοντας γυμναστική, φροντίζοντας την οικογένεια. Το βράδυ αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι για σεξουαλικά παιχνίδια. Με τόση κούραση και άγχος είναι λογικό που ο σεξουαλικός σας «δίσκος» κοντεύει να κοιμηθεί. Πώς θα τον ξυπνήσετε; Οργανώστε καλύτερα τις καθημερινές σας υποχρεώσεις ώστε να μένει λίγος χρόνος για σας και το ταίρι σας. Το βράδυ βυθιστείτε σ’ ένα ζεστό μπάνιο για να χαλαρώσετε και να διώξετε την ένταση της ημέρας, και η ερωτική διάθεση δεν θα αργήσει να επιστρέψει. Ακόμη καλύτερα, κάντε ένα ντους μαζί με τον/τη σύντροφό σας.

3. Δεν σας αρέσει το σώμα σας. Πολλές γυναίκες, συνήθως όταν είναι υπέρβαρες ή όταν πάρουν απότομα περιττά κιλά, βρίσκουν το σώμα τους απωθητικό κι έτσι διστάζουν να πειραματιστούν σεξουαλικά. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι σε αυτή την ιδέα συμβάλλουν και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας που περνούν το μήνυμα ότι πρέπει να έχεις μια συγκεκριμένη φιγούρα για να θεωρείσαι σέξι. Κυρίες, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βρείτε όλα τα θετικά που σας αρέσουν στο κορμί σας και να τα τονίσετε. Μπορεί να είναι ένα ωραίο μπούστο ή μια σφιχτή γάμπα. Επίσης, μην υποτιμάτε την επικοινωνία με τον σύντροφό σας. Ρωτήστε τον τι του αρέσει στο κορμί σας και τα κομπλιμέντα του μπορούν να σας κάνουν πιο αισιόδοξη. Τέλος, χάνοντας έστω και λίγα κιλά –αν πραγματικά το χρειάζεστε- η ερωτική σας διάθεση μπορεί να απογειωθεί. Οι έρευνες δείχνουν πως η απώλεια ακόμη και 5 κιλών μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πιο σέξι!

4. Το ταίρι σας δεν έχει πια όρεξη. Μερικές φορές ο/η σύντροφος δεν θα έχει όρεξη. Συμβαίνουν αυτά. Αν, όμως, η έλλειψη όρεξης είναι ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση, τότε λάβετε δράση. Συζητήστε με το ταίρι σας καθώς μπορεί να έχετε απομακρυνθεί συναισθηματικά. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές όταν ένας από τους δύο δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματά του με αποτέλεσμα να κρατάει μέσα του πολλά. Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να αντιμετωπίσετε το ταίρι σας με κατηγορίες για μοιχεία. Συζητήστε ανοιχτά για όσα σας ενοχλούν και προσπαθήστε μαζί να βρείτε τη λύση. Υπάρχει, επίσης, το ενδεχόμενο το ταίρι σας να σας θέλει λίγο πιο αυθόρμητους ή περιπετειώδεις στο κρεβάτι. Συζητήστε με ποιους τρόπους μπορείτε να φέρετε πίσω το πάθος στη ζωή σας.

5. Δεν είστε καλά ψυχολογικά. Όταν δεν αισθάνεστε καλά ψυχολογικά είναι λογικό η ερωτική σας επιθυμία να πιάσει πάτο. Συζητήστε τις σκέψεις σας με το ταίρι σας ή αν χρειάζεται απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει. Επίσης, η άσκηση συνήθως βοηθά στην καλή διάθεση και ενέργεια.




















24wresenimerwsi.gr
.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net