Η γκρίνια φέρνει...και εμφράγματα!

Bookmark and Share

Και όμως η γκρίνια από το έτερον ήμισυ μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Οι εντάσεις ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και ειδικά αν ο ένας σύντροφος δεν σταματάει να γκρινιάζει μπορεί να προκαλέσει μέχρι και στηθάγχη στο άλλο του μισό.
Τα αποτελέσματα νέας έρευνας από το.Ινστιτούτο Κοπεγχάγης που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Epidemiology and Community Health μελέτησε 4.500 άνδρες και γυναίκες από την Δανία που είχαν ξεπεράσει διάφορα καρδιακά προβλήματα.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ανησυχίες ενός ανθρώπου για τα παιδιά του και τα άλλα μέλη της οικογένειας του δεν δημιουργούν προβλήματα υγείας, ενώ η γκρίνια από τον σύντροφο του μπορεί να αποβεί μοιραία.

Από τις ερωτήσεις που έκαναν στους άνδρες και τις γυναίκες ηλικίας από 40 έως 50 ετών αναφορικά με την ποιότητα των σχέσεων τους, αλλά και τις απαιτήσεις των σύντροφων τους και πόσο συχνές ήταν οι διαφωνίες τους κατάλαβαν ότι οι υψηλές απαιτήσεις των συντρόφων τους αύξαναν κατά 4 φορές τον κίνδυνο εμφάνισης στηθάγχης.

«Οι υπερβολικές απαιτήσεις και οι σοβαρές ανησυχίες από το έτερον ήμισυ είναι σημαντικό παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση στηθάγχης» έγραψαν οι ερευνητές.






real.gr


.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net