Τα λουκάνικα, το κρέας σε κονσέρβα, το μπέικον και γενικότερα τα επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν κατακόρυφα τον κίνδυνο για καρδιοπάθειες και διαβήτη όπως ανακοίνωσαν αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
Έτσι φαίνεται να απενοχοποιείται το κόκκινο κρέας και να «κατηγορούνται» τα συγκεκριμένα κρέατα τα οποία φέρουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και συντηρητικών.
Έρευνα σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο εθελοντές έδειξε ότι η ημερήσια κατανάλωση 50 γραμμαρίων επεξεργασμένου κρέατος όπως π.χ λουκάνικα, ενισχύουν κατά 42% την πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και κατά 19% του διαβήτη.