Απιστες, οι γυναίκες που έχουν θέσεις "εξουσίας"!

Bookmark and Share

Οι γυναίκες σε θέσεις εξουσίας έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους άντρες συναδέλφους τους να είναι άπιστες, επειδή η οξυμένη αυτοπεποίθηση αποτελεί ισχυρότερο παράγοντα απιστίας απ’ ό,τι το φύλο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επιστήμονες .από το Πανεπίστήμιο Tilburg, στην Ολλανδία, με επικεφαλής τον ψυχολόγο δρ Γιόρις Λάμερς, διαπίστωσαν πως σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, οι γυναίκες σε ισχυρές εργασιακές θέσεις έχουν ίσες πιθανότητες με τους άντρες να παρενοχλούν σεξουαλικά τους υφιστάμενούς τους.

«Υπάρχουν πολλές μελέτες που υποδηλώνουν ότι στο όλο θέμα ο παράγοντας-κλειδί είναι το φύλο, αλλά καμία από αυτές δεν έχει διεξαχθεί σε γυναίκες σε θέσεις εξουσίας», δήλωσε ο δρ Λάμερς.

«Καθώς ολοένα περισσότερες γυναίκες αποκτούν θέσεις ισχύος και θεωρούνται ίσες με τους άντρες, οι κρατούσες απόψεις για τη συμπεριφορά τους αρχίζουν να αλλάζουν, διότι αποδεικνύεται πως και αυτές υιοθετούν αρνητικές συμπεριφορές όπως οι άντρες».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Ψυχολογικής Επιστήμης», το φύλο δεν έκανε καμία διαφορά στη συμπεριφορά των εθελοντών, αντιθέτως οι μεγαλύτεροι παράγοντες που καθόριζαν το αν θα ήταν άπιστοι ή όχι ήταν το επίπεδο της επαγγελματικής ισχύος και η αυτοπεποίθησή τους.

«Ο κόσμος συχνά πιστεύει πως οι ισχυροί άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι άπιστοι», πρόσθεσε ο δρ Λάμερς. «Η μελέτη μας όμως δείχνει πως μεταξύ των ατόμων με θέση ισχύος, και τα δύο φύλα είναι εξίσου επιρρεπή στην απιστία».

.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net