Οι γυναίκες βαριούνται πιο εύκολα σε ένα γάμο

Bookmark and Share

Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να συμβαίνει το αντίθετο, σε ένα γάμο, οι γυναίκες βαριούνται ευκολότερα, από όσο οι άνδρες, έδειξε μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές, με .επικεφαλής την καθηγήτρια και συγγραφέα Μπέβερλι Φερ του πανεπιστημίου του Γουίνιπεγκ, μελέτησαν τις περιπτώσεις δεκάδων ζευγαριών, παντρεμένων και μη.

Το συμπέρασμα ήταν ότι οι άνδρες που έχουν σχέση με μια σύντροφο, αλλά δεν την έχουν παντρευτεί, είναι πιο πιθανό να βαρεθούν, σε σχέση με αυτήν, ενώ το αντίθετο συμβαίνει όταν υπάρχει γάμος. Η έλλειψη διασκέδασης και χαράς, η έλλειψη διαλόγου και η έλλειψη ρομαντισμού είναι τα κυριότερα πράγματα που κάνουν μια παντρεμένη γυναίκα να βαριέται περισσότερο σε σχέση με τον σύζυγό της, μετά από κάποια χρόνια γάμου - λιγότερα ή περισσότερα ανάλογα με την κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Άλλα τα τυπικά παράπονα μιας παντρεμένης περιλαμβάνουν την απουσία πλέον του ερωτικού "φτερουγίσματος", την μονοτονία στη σχέση και το αίσθημα ότι η γυναίκα βρίσκεται στη "σκιά" του άνδρα της.

Σε γενικές γραμμές, η μελέτη έδειξε το μάλλον αναμενόμενο: η σχέση είναι πιο βαρετή για ένα παντρεμένο ζευγάρι σε αντίθεση μεταξύ δύο ανύπαντρους συντρόφους.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net