Ο εγκέφαλος προδίδει τους «μπλοφαδόρους»

Bookmark and Share
Αμερικανοί νευροεπιστήμονες κατάφεραν, για πρώτη φορά, να εντοπίσουν στον εγκέφαλο νευρωνικό «ίχνος» που ευθύνεται για την ικανότητα μερικών ανθρώπων να εξαπατούν τους άλλους.Οι ερευνητές, υπό τον Ριντ Μόνταγκιου του .Ιατρικού Κολεγίου Μπέιλορ του Χιούστον (Τέξας), που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο
περιοδικό «PNAS» της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των Η.Π.Α., θεωρούν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του τι συμβαίνει στο μυαλό των ατόμων με νοητικές διαταραχές, όπως ο αυτισμός.
Οι Αμερικανοί ερευνητές έκαναν πειράματα σε εθελοντές που κλήθηκαν να παίξουν ένα στρατηγικό βιντεοπαιχνίδι στον υπολογιστή, ενώ ταυτόχρονα καταγράφονταν οι αντιδράσεις του εγκεφάλου τους με μαγνητική τομογραφία λειτουργικού συντονισμού (fMRI).
Οι ερευνητές με τον τρόπο αυτό μπόρεσαν να ρίξουν «φως» στο νευρωνικό κύκλωμα που ενεργοποιείται, όταν ένας άνθρωπος «χειραγωγεί» τις αντιλήψεις των άλλων για προσωπικό όφελος.
Τα πειράματα έδειξαν ότι ένας στους δέκα ανθρώπους (ποσοστό 11%) συστηματικά εξαπατά τους άλλους, κάνοντάς τους να πιστεύουν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι
.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net