Σεξουαλική επικοινωνία

Bookmark and Share

Ένας παράγοντας που άπτεται της σεξουαλικής ικανοποίησης στις σχέσεις του ζευγαριού, είναι η σεξουαλική επικοινωνία.Όταν λέμε σεξουαλική επικοινωνία, εννοούμε την επικοινωνία για τις προσδοκίες, τις προτιμήσεις, τις αντιλήψεις και τις επιθυμίες γύρω από το σεξ. Ένα κομμάτι της .σεξουαλικής επικοινωνίας έχει να κάνει με τη λεκτική επικοινωνία -όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το λεξιλόγιο και τις εκφράσεις που κάθε ζευγάρι χρησιμοποιεί για να επικοινωνήσει το σεξουαλικό του ενδιαφέρον- με συγκεκριμένα μέρη του σώματος ή την προτίμηση του για μια σεξουαλική δραστηριότητα.

Από την άλλη, μέρος αυτής της σεξουαλικής επικοινωνίας αποτελεί και η μη λεκτική επικοινωνία, η οποία εκφράζεται μέσα από συμπεριφορές ή τη γλώσσα του σώματος. Έτσι, στην πορεία της σχέσης, κάθε ζεύγος αναπτύσσει έναν ειδικό κώδικα επικοινωνίας με τον οποίο συνεννοείται και επικοινωνεί τις επιθυμίες του και με αυτό τον τρόπο πετυχαίνει να τη σεξουαλική του ικανοποίηση.

Είναι ευθύνη κάθε συντρόφου να εκφράζει τις επιθυμίες του και τα συναισθήματά του ώστε να βοηθά τον άλλο στην ικανοποίησή τους. Μπορεί να εύχεστε οι άλλοι να μπορούσαν να διαβάσουν την σκέψη σας, αλλά αυτό δυστυχώς δεν ισχύει. Επομένως, αν θέλετε κάτι, καλό είναι να το διεκδικείτε. Άλλωστε, εσείς είστε ο «ειδικός» του εαυτού σας. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά η καλή επικοινωνία, όπως και το καλό σεξ, χρειάζονται εξάσκηση!
















http://www.queen.gr

.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net