«Για τον υπουργό δέχομαι και δωρεάν»

Bookmark and Share

Αυτό είπε η 35χρονη Οάρα Μπορσέλι, μοντέλο διαφημίσεων, η οποία θα παίρνει το «συμβολικό» ποσό των 800 ευρώ τον μήνα για να συνεργαστεί με το ιταλικό υπουργείο Άμυνας ως φίλη του πάντα προκλητικού και αμφίβολου ηθικής υπουργού, προκαλώντας σχόλια και αντιδράσεις.Ποια είναι τα απαιτούμενα προσόντα ενός υποψήφιου ώστε να.συνεργαστεί με τον ιταλικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Οι περισσότεροι θα μπορούσαν να απαντήσουν: πτυχίο ανώτατου πανεπιστημιακού ιδρύματος, μεταπτυχιακές σπουδές, επαγγελματική εμπειρία, γνώσεις ξένων γλωσσών και εθνικών θεμάτων, Κι όμως, για τον Ιταλό υπουργό Ινιάτσιο Λα Ρούσα αρκεί ο υποψήφιος συνεργάτης στο βιογραφικό του να αναφέρει ότι ήταν μοντέλο.

Η ψηλή ξανθιά Οάρα Μπορσέλι, νικήτρια της ιταλικής έκδοσης του «Dancing with the stars», πρόσωπο διαφημιστικής καμπάνιας για αποσμητικό, φωτομοντέλο, ηθοποιός σε τρίτους ρόλους καλοκαιρινών ανάλαφρων ταινιών, είναι πλέον συνεργάτιδα του ιταλικού υπουργείου Άμυνας έπειτα από την πρόταση που της έκανε ο υπουργός, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα». Η 35χρονη Οάρα, πρώην σύντροφος του καλύτερου τερματοφύλακα για τρεις χρονιές στην ομάδα της Ίντερ, Βόλτερ Τζένγκα, δέχτηκε με χαρά να συνεργαστεί με το υπουργείο στην παρουσίαση εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια της ένωσης της Ιταλίας με μηνιαίο μισθό 800 ευρώ μέχρι το τέλος του 2011, συνολικά 16.000 ευρώ περίπου.

«Για τον Ινιάτσιο θα δεχόμουν και δωρεάν», είπε η Οάρα σε συνέντευξη της στην «Corriere della Sera», προκαλώντας ποικίλα σχόλια σχετικά με τη φιλία της με τον υπουργό. «Με τον υπουργό είμαστε φίλοι 13 χρόνια. Μου τον είχε γνωρίσει ο πρώην σύντροφός μου έπειτα από έναν αγώνα με την Ίντερ, μια και ο υπουργός είναι φανατικός οπαδός. Πιστεύω πάντως ότι με επέλεξε γι’ αυτά που έχω κάνει στην τηλεόραση. Άλλωστε ξέρω ότι με εκτιμά επαγγελματικά», δήλωσε η ξανθιά παρουσιάστρια, η οποία το μόνο που έχει παρουσιάσει ήταν, πρόσφατα, τα τηλεοπτικά βραβεία, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει τους δύσπιστους. Όσο για τους εορτασμούς για τα 150 χρόνια από την ένωση της Ιταλίας, η Μπορσέλι πρόκειται να παρουσιάζει μία εκδήλωση τον μήνα, όπως συναυλίες της ορχήστρας της RAI, εκθέσεις, εγκαίνια μνημείων πεσόντων και άλλες. «Θα κάνω τη δουλειά μου, θα παρουσιάζω. Δεν βλέπω πουθενά σκάνδαλο», απάντησε στα επικριτικά σχόλια βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Όσο για την αμοιβή της, για την οποία το Δημοκρατικό Κόμμα (Pd) αντέδρασε έντονα, απάντησε: «Δεν ξέρουν ότι είναι μικτό το ποσό. Οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές θα είναι 800 ευρώ. Πρόκειται για ένα συμβολικό ποσό. Με τα χρήματα αυτά το πολύ να κατάφερναν να οργανώσουν δύο εκδηλώσεις με κάποιον άλλον στην παρουσίαση», την ώρα που αυτό το «συμβολικό ποσό» είναι ο καθαρός μισθός ενός νέου Ιταλού κάτω των 30 ετών.

Όσο για την πολύκροτη δίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για υποθέσεις διαφθοράς αλλά και την υπόθεση Ρούμπιγκεϊτ, η Μπορσέλι δήλωσε: «Δεν μπορώ να κρίνω την υπόθεση. Λέω μόνο ότι όταν κλείνουν οι πόρτες του σπιτιού ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Ακόμα και όταν αυτός είναι ο πρωθυπουργός».





















real.gr
.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net