Τα "πέντε κλικ" που οδηγούν στον... κεραυνοβόλο έρωτα!

Bookmark and Share
Τι μας κάνει «κλικ» και συμπαθούμε αμέσως κάποιους ανθρώπους και όχι κάποιους άλλους; Γιατί νιώθουμε πολύ κοντά με ορισμένους, αν και τους γνωρίζουμε ελάχιστα, και πώς είναι δυνατό να ερωτευθούμε κάποιον άγνωστο με την.πρώτη ματιά;
Σύμφωνα με το νέο βιβλίο των ψυχολόγων Ρομ και Ορι Μπράφμαν αυτό το συναίσθημα δεν είναι απλώς κοινό για όλους τους ανθρώπους, αλλά εξηγείται επιστημονικά. Οπως εξηγούν οι βρετανοί συγγραφείς, «κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, συντρέχουν πέντε πολύ συγκεκριμένοι παράγοντες».

Κλικ 1: ειλικρίνεια

Ο πρώτος παράγων είναι η ειλικρίνεια: όταν είμαστε «ανθρώπινοι και ανοιχτοί» ο άνθρωπος που είναι απέναντί μας χαλαρώνει και είναι εύκολο να μας συμπαθήσει, ακόμη και να μας ερωτευθεί. Επιπλέον όταν και οι δύο αποκαλύπτουν καλοπροαίρετα ποιοι είναι δημιουργείται ένα ιδανικό περιβάλλον οικειότητας, που σε άλλες περιπτώσεις χρειάζεται καιρό για να δημιουργηθεί, εξηγούν οι Μπράφμαν.

Κλικ 2: η εγγύτητα

«Η εγγύτητα μπορεί επίσης να... κάνει θαύματα. Αν θέλετε να κάνετε “κλικ” σε κάποιον, φροντίστε να βρεθείτε κυριολεκτικά όσο πιο κοντά του γίνεται» λένε οι βρετανοί συγγραφείς. Γνωρίζοντας κάποιον σιγά σιγά ή συναντώντας τον συχνά σε ένα ουδέτερο περιβάλλον, όπως το γραφείο ή το πολυκατάστημα της γειτονιάς, δημιουργείται μια οικειότητα που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια ουσιαστική σχέση.

Κλικ 3: ο μαγνητισμός

Το τρίτο «κλειδί» είναι αυτό που οι Μπράφμαν αποκαλούν «μαγνητισμό», το σεξαπίλ. Το εκπέμπουμε όταν νιώθουμε δικαιολογημένη αυτοπεποίθηση, πίστη στις ικανότητές μας και άνεση με τον εαυτό μας. «Αν αυτό είναι κάτι που γίνεται εμφανές σε μια συζήτηση, τότε είμαστε πολύ κοντά στο ΄΄κλικ΄΄» γράφουν στο βιβλίο.

Κλικ 4 : ομοιότητες

Γκρεμίζοντας τον μύθο ότι τα ετερώνυμα έλκονται οι δύο ψυχολόγοι δίνουν έμφαση στις ομοιότητες, όχι στις διαφορές. Οσο πιο πολλά κοινά ενδιαφέροντα έχουμε με κάποιον τόσο πιο εύκολο είναι να αναπτύξουμε βαθιά σχέση μαζί του, λένε! « Είμαστε “προγραμματισμένοι” από τη φύση έτσι ώστε ανάμεσα σε μια ομάδα ατόμων να ψάχνουμε εκείνο που μας μοιάζει περισσότερο. Οταν αναγνωρίζουμε ομοιότητες με έναν ξένο, έστω και υποσυνείδητα, νιώθουμε αμέσως έλξη και συμπάθεια», εξηγούν!

Κλικ 5 : κοινές εμπειρίες

Το να μοιραστούμε κοινές εμπειρίες με τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει, μας φέρνει ακόμη πιο κοντά. Μάλιστα οι δύο ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι "όσο πιο αντίξοες είναι οι κοινές ενπειρίες, τόσο πιο δυνατός είναι ο δεσμός που δημιουργείται μεταξύ εκείνων που τις μοιράζονται", με αποτέλεσμα οι δύο άνθρωποι να ενώνονται και να αναπτύσσονται μεταξύ τους πιο ισχυροί δεσμοί.

.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net