«Πειρατεία» δορυφορικών προγραμμάτων μέσω Ίντερνετ

Bookmark and Share

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στη Ρόδο, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για παράβαση των διατάξεων «περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα».
Ειδικότερα, από την. εταιρεία MULTICHOICΕ ΕΛΛΑΣ», που παρέχει υπηρεσίες σε ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. υποβλήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων χρηστών Διαδικτύου οι οποίοι χρησιμοποιούσαν διακομιστές αποκωδικοποιητές (Dreambox / Tecview) του τηλεοπτικού δορυφορικού σήματος της εταιρείας, με «φορτωμένους» με ειδικό παράνομο λογισμικό, διένειμαν παράνομα, μέσω διαδικτύου, τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης της ανωτέρω εταιρείας σε τρίτα άτομα, αντί χρηματικού ποσού.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι ανωτέρω παράνομες υπηρεσίες προσφέρονταν σε χρήστες, έναντι χρηματικού ποσού, χαμηλότερου της μηνιαίας συνδρομής για το μπουκέτο NOVA, πράξεις που οδηγούν στην απώλεια κερδών τόσο για την εγκαλούσα εταιρία όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο (απώλεια ΦΠΑ και ποσοστού από υφιστάμενη σύμβαση μεταξύ των δύο μερών). Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι ανωτέρω παράνομες υπηρεσίες προσφέρονταν σε χρήστες, έναντι χρηματικού ποσού, χαμηλότερου της μηνιαίας συνδρομής για το μπουκέτο NOVA,

Η οικονομική ζημία που έχει υπολογιστεί από τις εν λόγω πράξεις, σύμφωνα με την εκτίμηση της εταιρίας, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 189.600 ευρώ. .
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net