Καρδιά, μυαλό και σεξ πάνε μαζί

Bookmark and Share

Εκτός από τα πρακτικά ζητήματα που μπορεί να επηρεάζουν τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών σε ένα ζευγάρι, σημασία φαίνεται να έχουν και ψυχολογικοί παράγοντες.
Πολύ συχνά, ρόλο μπορεί να.παίζουν ανεπίλυτα ζητήματα μεταξύ του ζευγαριού τα οποία το εμποδίζουν από το να απολαύσει το σεξ. Αρνητικές αντιλήψεις για το σεξ που μπορεί να κάνουν έναν εκ των 2 συντρόφων να το αντιμετωπίζει περισσότερο σαν καθήκον παρά σαν απόλαυση.

Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν ψυχολογικά προβλήματα ή διαταραχές που να αντιμετωπίζει ο ένας εκ των δυο ή και οι δυο τα οποία να καθιστούν το σεξ δύσκολο ή ακόμα και αδύνατο. Σε αυτή την κατηγορία μπορεί να συμπεριλαμβάνονται το υπερβολικό άγχος, η κατάθλιψη, καθώς και σεξουαλικές δυσλειτουργίες ψυχογενούς αιτιολογίας τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα .

Άλλοι λόγοι που μπορεί να επηρεάζουν μπορεί να είναι η απώλεια της εργασίας, ένας θάνατος ή οικονομικές δυσκολίες. Η απιστία από την πλευρά ενός συντρόφου μπορεί να αποτελεί επίσης ένα παράγοντα απώλειας ενδιαφέροντος για το σεξ.

Αν ένα ζευγάρι νιώθει ότι η σεξουαλική του ζωή έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά το γάμο του ή τη σχέση του θα πρέπει να δει ένα ειδικευμένο ψυχολόγο ή ψυχοθεραπευτή σε θέματα σεξουαλικότητας. Πριν κάνουν όμως αυτό το βήμα, θα πρέπει και οι δυο να παραδεχτούν την ύπαρξη του προβλήματος και να έχουν ισχυρή επιθυμία για να το λύσουν.
























http://www.queen.gr.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net