7 παιχνίδια... για να παίξεις με τον σύντροφό σου!

Bookmark and Share

Έχεις βρεθεί ποτέ σε παρέα που διασκεδάζει με επιτραπέζια παιχνίδια; Αν ναι, ξέρεις καλά τι θα πει γέλιο και πως νιώθεις μετά. Ζωντανεύεις, γεμίζεις ενέργεια, νιώθεις πιο αισιόδοξη.Η επαφή με την .παιδική μας πλευρά είναι κάτι που πρέπει να επιδιώκουμε πού και πού. Κι ακόμα περισσότερο με τον σύντροφό μας.
Το θέμα είναι να βρεις την κατάλληλη στιγμή, να μπορέσεις μέσα στην κούραση και την ατονία της καθημερινότητας να βάλεις τον εαυτό σου και στον σύντροφό σου σε μια διαδικασία που σίγουρα θα σας φέρει πιο κοντά.


1. Πλέξε... γέλασε!
Το concept είναι το εξής: Του δίνεις πέντε λέξεις και του ζητάς με αυτές να φτιάξει μια ιστορία. Αν θέλεις να έχει πικάντικο ενδιαφέρον το θέμα, φρόντισε κάποιες λέξεις να είναι “πιπεράτες”. Αν θέλεις να μάθεις πως βλέπει τη σχέση φρόντισε μεταξύ των λέξεων να είναι η λέξη “μέλλον”. Δεν υπάρχει περιορισμός.


Στην περίπτωση όμως που χρησιμοποιήσεις το παιχνίδι για να δεις τι σκέφτεται για σένα μην καρφωθείς. Παίξε το παιχνίδι κανονικά στην αρχή, δώσε λέξεις που έχουν πλάκα και σιγά-σιγά, όταν θα έχετε ζεσταθεί, όταν το γέλιο θα σας έχει φέρει ήδη πιο κοντά... προχωράτε στο “παρασύνθημα”.


Extra tip: Ζήτησέ του να σου δώσει αυτός πέντε λέξεις πρώτα και φτιάξε εσύ την πρώτη ιστορία. Φρόντισε να του γαργαλήσεις τον εγκέφαλο, ώστε να τον βάλεις στη διαδικασία.


2. Μια φορά κι έναν καιρό...
Στην ίδια λογική με το παραπάνω παιχνίδι μπορείτε να φτιάξετε ένα παραμύθι μαζί. Πρόταση... Πρόταση. Θα λες εσύ μία και εκείνος θα συμπληρώνει την επόμενη. Στόχος σας να φτιάξετε ένα ολοκληρωμένο παραμύθι που θα σας διασκεδάσει.
Μπορείτε να παίξετε στον καναπέ ένα βράδυ που έχετε αποφασίσει να κλείσετε την τηλεόραση, μπορείτε και στο κρεβάτι μέχρι να σας πάρει ο ύπνος.


3. Οι γνωστές 20 ερωτήσεις
Το παιχνίδι το ξέρεις, έτσι; Όλοι το ξέρουν. Βάζει κάτι κάποιος στο μυαλό του και κάνοντας 20 ερωτήσεις πρέπει να μαντέψεις τι είναι αυτό.


Στον κόσμο των ζευγαριών, μια όμορφη παραλλαγή αυτού του παιχνιδιού, μπορεί να είναι η εξής...
Ο ένας βάζει στο μυαλό του μια κοινή ανάμνηση, μια όμορφη ανάμνηση. Ο άλλος κάνει ερωτήσεις και προσπαθεί να καταλάβει ποια είναι.


Είναι μια ωραία ευκαιρία να δεις ποιες στιγμές έχουν αποτυπωθεί στο δικό του μυαλό και πως. Είναι μια ωραία ευκαιρία να αναπολήσετε... παίζοντας.


4. Δέσε μου τα μάτια!
Η γνωστή σε όλους τυφλόμυγα. Μεταξύ ερωτικών συντρόφων όμως μπορεί να πάρει διάφορες σέξι μορφές.
Για παράδειγμα: Του δένεις τα μάτια και με την αφή του προσπαθεί να μαντέψει τι ρούχα φοράς. Και δεν εννοώ να μαντέψει αν φοράς φούστα ή παντελόνι, αλλά να βρει ποια φούστα φοράς, ποιο παντελόνι, ποιες γόβες.
Είναι ένας καλός τρόπος να τσεκάρεις αν σε παρατηρεί όταν ντύνεσαι και στολίζεσαι για χάρη του. Βλέπει ή τζάμπα ξοδεύεις τόσα χρήματα για να του αρέσεις....


Το πόσο μακριά θα το φτάσετε το παιχνίδι είναι δικό σας θέμα.


5. Θάρρος ή αλήθεια;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια μεταξύ μας που δεν γνωρίζει αυτό το παιχνίδι. Όλοι το έχουμε παίξει με την παρέα μας. Τώρα, θα το παίξεις και με τον σύντροφό σου...


Προσοχή: Μην διαλέξεις “αλήθεια” αν έχεις κρυμμένα μυστικά και μην διαλέξεις “θάρρος” αν δεν έχεις θέσει κάποιες προϋποθέσεις.


6. Αλλάξτε... θέσεις!
Αλλάξτε ρόλους. Κάνε εσύ εκείνον κι αυτός εσένα. Και ξεκινήστε διάλογο. Μπες στα πατουσάκια του κι αυτός στα δικά σου.
Προσπαθήστε όσο γίνεται να διατηρήσετε το χιούμορ σας, τη σατιρική σας διάθεση γιατί ο στόχος του παιχνιδιού είναι να γελάσετε και όχι να τσακωθείτε.
Προσέξτε, τα λεπτά σημεία, όταν θα παίζετε το ρόλο του και να μην τον προσβάλλετε.


7. To know us better
Εδώ, χρειάζεστε ερωτήσεις του τύπου: Αγαπημένο χρώμα, αγαπημένο φαγητό, αγαπημένο ντύσιμο, τραγούδι, νησί κλπ. Του κάνετε τις ερωτήσεις που αφορούν εσάς και το αντίστροφο. Σας κάνει ερωτήσεις που αφορούν εκείνον.


Στόχος, να δείτε πόσο καλά γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Ή να γνωριστείτε καλύτερα.


Επαναλαμβάνω, ότι πρέπει να επιστρατεύσετε το χιούμορ σας και όχι την κριτική σας διάθεση. Ακόμα κι αν συνειδητοποιήσετε ότι μετά από τόσο καιρό σχέσης δεν γνωρίζει το αγαπημένο σας χρώμα, δείτε το ως μια καλή ευκαιρία να το μάθει. Όχι ως μια καλή ευκαιρία να βγουν τα μαχαίρια και οι κατηγόριες. Ναι;






















Anoixtomualos.blogspot.com

.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net