Το αλκοόλ του Σαββατοκύριακου καταστρέφει την καρδιά

Bookmark and Share

Αν ανήκετε στην κατηγορία όσων προσπαθούν να μην καταναλώνουν αλκοόλ μέσα στην εβδομάδα για να το καταναλώνουν όλο μαζί το Σαββατοκύριακο, τότε είναι πολύ πιθανό να βλάπτετε την υγεία σας. Οπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η μέτρια και συχνή κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι.καλύτερη σε σχέση με την κατανάλωση της ίδιας ποσότητας συγκεντρωμένης μέσα σε μία ή δύο ημέρες.
Συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Τουλούζης συνέκριναν τις συνήθειες ποτού μεσήλικων αντρών από τρεις γαλλικές πόλεις με αυτές αντρών από το Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία και διαπίστωσαν ότι οι Γάλλοι έπιναν πολύ περισσότερο στο σύνολο, περίπου 30 μονάδες την εβδομάδα. Παρ’ όλα αυτά οι Ιρλανδοί, οι οποίοι κατανάλωναν κατά μέσο όρο 22 μονάδες την εβδομάδα, εμφάνιζαν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν και θανατηφόρα.

Οπως εξήγησαν οι επιστήμονες στην επιθεώρηση «British Medical Journal», η ειδοποιός διαφορά ήταν ότι οι Γάλλοι έπιναν από λίγο κάθε μέρα, κάτι το οποίο αποδείχτηκε προστατευτικό για την υγεία της καρδιάς τους. Αντιθέτως, οι Ιρλανδοί έπιναν σχεδόν όλη την ποσότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να υφίστανται μακροπρόθεσμα τις επιπτώσεις της επεισοδιακής υπερκατανάλωσης αλκοόλ (binge-drinking), η οποία έχει διαπιστωθεί ότι επιφέρει μεταξύ άλλων στένωση των αρτηριών, συσσώρευση σπλαχνικού λίπους και θρομβώσεις.

Espressonews.gr .
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net