Θετική σκέψη για μακροζωία

Bookmark and Share

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχολογίας «Perspectives on Psychological Science». Οι άνθρωποι που ντύνονται και φέρονται σαν νεότεροι γερνάνε πιο αργά από εκείνους που είναι πιο σοβαροφανείς.
Η φράση είσαι όσο νιώθεις
.έχει βάση τελικά, αφού η θετική-νεανική σκέψη μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας. Η πίεση του αίματος, τα αρθριτικά, η όραση μπορούν να βελτιωθούν, ακόμα μπορούμε να αποφύγουμε την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο (π.χ. του προστάτη). Η ψυχολογική μας κατάσταση επηρεάζει την σωματική.

Οι ερευνητές, υπό την Έλεν Λάνγκερ του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, σε συνεργασία με ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, πραγματοποίησαν πείραμα, το οποίο έδειξε ότι οι γυναίκες που κόβουν και βάφουν τα μαλλιά τους όχι μόνο δείχνουν πιο νέες, αλλά έχουν και μειωμένη πίεση αίματος, μια βασική ένδειξη λιγότερου άγχους και καλύτερης υγείας. Επίσης μια άλλη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που γίνονται μητέρες σε μεγαλύτερη ηλικία γερνάνε πιο αργά σε σχέση με όσες γέννησαν σε ηλικία 20 - 30 ετών. Αυτό συμβαίνει για τι αρχίζουν να συναναστρέφονται με κόσμο μικρότερης ηλικίας από τις ίδιες.

Ακόμα , όταν ένας άνθρωπος φοράει στολή στη δουλειά του, είναι πιθανό ότι θα γεράσει πιο αργά, ίσως επειδή με τον τρόπο αυτό αποφεύγει να ντύνεται πιο «σοβαρά» με βάση την ηλικία του. Επίσης, όσοι άνδρες μένουν φαλακροί πρόωρα, τείνουν να γερνάνε πιο γρήγορα, επειδή επηρεάζεται αρνητικά η ψυχολογία τους.
date.gr
.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net