« Ο Υπερπληθυσμός »

Bookmark and Share

Η πληθυσμιακή έκρηξη είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τον πλανήτη μας. Το «αυξανεσθε και πληθύνεσθε » ,φαίνεται ότι δεν ήταν και τόσο κακή ιδέα για την εποχή που ελέχθη , γιατί την εποχή του Χριστού ο πληθυσμός της Γης ήταν γύρω στα 100 εκατομμύρια . Στα χίλια μ.Χ. ο πληθυσμός έγινε 200 εκατομμύρια .Χρειάστηκαν δηλαδή 1000 χρόνια για.να διπλασιαστεί ο πληθυσμός της Γης.Το 1500 μ.Χ. ο πληθυσμός έφτασε τα 400 εκατομμύρια .Εδώ ο χρόνος διπλασιασμού του πληθυσμό της Γης έπεσε στο μισό, αφού χρειάστηκαν μόνο 500 χρόνια για να διπλασιαστεί , δηλαδή να πάει από 200 στα 400 εκατομμύρια .Από το 1500 μ.Χ. μέχρι σήμερα , δηλαδή σ’ενα διάστημα 500 ετών, ο πληθυσμός από 400 εκατομμύρια έφτασε τα 6 δισεκατομμύρια. Δηλαδή , μέσα σε 500 χρόνια γίναμε όχι διπλάσιοι , ή τριπλάσιοι, αλλά δεκαπενταπλάσιοι. Αναμένεται ότι σε50 χρόνια από σήμερα ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια, σε 100 χρόνια τα 16 δισεκατομμύρια, σε 500 χρόνια τουλάχιστον τα 100 δισεκατομμύρια (μερικοί εκτιμούν ότι θα φτάσει τα 200 , ίσως και τα 300 δισεκατομμύρια).

Με τέτοιους ρυθμούς αύξησης , δεν θα υπάρχει αρκετή τροφή για όλους μας. Θα ζούμε σε πόλεις τον 100 εκατομμυρίων ανθρώπων με τεραστία προβλήματα αποχέτευσης. Θα δημιουργηθούν μεγάλες μετακινήσεις λαών από χώρες που έχουν μεγάλο πληθυσμό και είναι πολύ φτωχές, σε χώρες πιο αραιοκατοικημένες και πιο πλούσιες. Αυτό το διαπιστώνου με τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας ,οπού έχουν έρθει από 1 έως 2 εκατομμύρια άνθρωποι από άλλες χώρες , πολλοί δε από αυτούς ακόμα και από το μακρινό Πακιστάν. Σε 10 ή 20 ή 30 χρόνια η Ελλάδα μπορεί να έχει περισσότερους ξένους , παρά ντόπιους. Η προοπτική αυτή φαίνεται σήμερα πολύ πιθανή εξαιτίας των γεγονότων στο Αφγανιστάν ,όπου εκατομμύρια Ισλαμιστών μετατρέπονται σε πρόσφυγες αναζητώντας καταφύγιο σε άλλες χώρες ,μεταξύ άλλων και στη δική μας . Αν συμβεί αυτό, τότε θα δημιουργηθούν τεράστια κοινωνικά και άλλα προβλήματα και όχι μόνο .

Οι φτωχοί οικονομικοί μετανάστες θα προσπαθήσουν να μετακινηθούν στις πλούσιες περιοχές της Γης και ιδιαίτερα στην δυτική Ευρώπη και στην Βόρεια Αμερική . αλλά οι Η.Π.Α. και ο Καναδάς έχουν αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων τους, ενώ αντίθετα οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης έχουν πολύ χαλαρή φύλαξη των συνόρων τους. Γι’αυτό το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών θα το δεχτούν οι χώρες της δυτικής Ευρώπης ( με πρώτη ίσως την Ελλάδα). Επειδή το κύμα αυτό θα ανέρχεται σε πολλές δεκάδες εκατομμυρίων μεταναστων, ανάλογα θα είναι και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν εις βάρος όλων των πλευρών.
Γι’αυτο σήμερα πρέπει να λέμε : «Μην αυξάνεσθε και μην πληθένεσθε». Ποτέ άλλοτε ο πλανήτης Γη δεν είχε την χαρά να φιλοξενεί τόσους πολλούς ανθρώπους, αλλά και την αγωνία για το τι θα γίνει στο μέλλον με τις προοπτικές της πληθυσμιακής έκρηξης. Μια συνετή αντιμετώπιση είναι η κάθε οικογένεια να κάνει δύο , το πολύ τρία παιδιά. Αυτό θα καταστείλει την πληθυσμιακή έκρηξη, ενώ παράλληλα οι γονείς θα έχουν τα απαιτούμενα μέσα και τον απαιτούμενο χρόνο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σωστά.
Σημειώνουμε συμπληρωματικά τα εξής στοιχεία , αναφορικά με τον πληθυσμό της γης σήμερα:

Μόνο το 20% του πληθυσμού της γης ζει σε αναπτυγμένες χώρες ,ενώ το 80% ζει σε αναπτυσσόμενες ή υποανάπτυκτες χώρες. Η Ασία συγκεντρώνει από μόνη της το60% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ οι Η.Π.Α. μόνο το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο πληθυσμός τη Γης αυξάνει κάθε χρόνο κατά 80 εκατομμύρια (περίπου κάθε 9 δευτερόλεπτα γεννιέται ένας άνθρωπος , ενώ κάθε 12 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας άνθρωπος ) . Από τα 80 εκατομμύρια, τα 65 εκατομμύρια γεννιούνται στις πιο φτωχές χώρες .

Ο πληθυσμός της Αφρικής είναι μόνο το 10% του πληθυσμού της Γης .Προβλέπεται ότι σε 100 με 150 χρόνια θα φτάσει το 25% της Γης (παρά τις θανατηφόρες αρρώστιες που πλήττουν τη Μαύρη Ήπειρο.

Σε ορισμένες χώρες ( ιδιαίτερα της Αφρικής) , η αύξηση του πληθυσμού είναι εκρηκτική , αφού διπλασιάζεται κάθε 20 χρόνια. Αύξηση αυτή δυσχεραίνει και οξύνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα τροφής , στέγης , υγείας , παιδείας, εργασίας , κ.λπ. στις χώρες αυτές .

Πάνω από 40 μεγαλουπόλεις έχουν πληθυσμό πάνω από 5 εκατομμύρια κατοίκους

Η έκρηξη της τεχνολογίας μαζί με την πληθυσμιακή έκρηξη παραμένουν τα δύο μεγάλα και επικίνδυνα φαινόμενα των τελευταίων 100 ετών

Με πληθυσμό αυξανόμενο με τρομακτικά βήματα, με το φόβο μιας πληθυσμιακής έκρηξης επί θύρας, με έναν άνθρωπο που καταναλώνει όλο και περισσότερα και με μια Γη που δεν μεγαλώνει βέβαια ούτε έναν πόντο, πώς θα μπορέσει ο πλανήτης γη να αποφύγει τον θάνατό του ;

.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net