«Συμπαθώ τον/την σύντροφό μου, αλλά δεν αντέχω να ζω μαζί του/της»

Bookmark and Share

Μήπως βιώνετε έναν αποτυχημένο γάμο και σκέφτεστε να πάρετε διαζύγιο; Μα γιατί να μπείτε στον κόπο; Μπορείτε να ακολουθήσετε κι εσείς το παράδειγμα χιλιάδων ζευγαριών τα οποία χωρίζουν χωρίς όμως να παίρνουν διαζύγιο. Η νέα μόδα είναι γνωστή ως «μη διαζύγιο» και φαίνεται ότι αποτελεί την ιδανική λύση για ολοένα και περισσότερους αποτυχημένους γάμους στην Αμερική.«Συμπαθώ τη γυναίκα μου, αλλά δεν αντέχω να ζω μαζί της» δηλώνει σε σχετικό δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας «Νew Υork Τimes» ο Τζον Φροστ, έπειτα από 25 χρόνια γάμου.Τυπικά, εξακολουθούν να είναι παντρεμένοι. Υποβάλλουν κοινή
.φορολογική δήλωση και η γυναίκα του καλύπτεται από τη δική του ασφάλεια υγείας. Βλέπονται ωστόσο ελάχιστες φορές τον χρόνο, καθώς ο καθένας έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο. Αυτή τη λογική έχουν υιοθετήσει πολλά ζευγάρια στις ΗΠΑ, θεωρώντας ότι η διαδικασία του διαζυγίου πέρα από χρονοβόρα και τσουχτερή για την τσέπη προκαλεί εχθρότητες στο ζευγάρι χωρίς λόγο.

Οικονομικά τα κίνητρα!

Σύμφωνα με δικηγόρους ειδικευμένους στα διαζύγια και συμβούλους γάμων, το κίνητρο των περισσοτέρων ζευγαριών είναι οικονομικό. Κάτι τέτοιο γίνεται κατανοητό αν λάβουμε υπόψη ότι στις ΗΠΑ όταν ένας γάμος διαρκέσει τουλάχιστον μία δεκαετία, ο ένας εκ των δύο έχει μερίδιο στην κοινωνική ασφάλεια του άλλου. Ετσι, πολλά ζευγάρια παραμένουν σε διάσταση χωρίς να έχουν πάρει διαζύγιο.

Η Πέγκι Σάντσεζ, 50 ετών, χώρισε «φιλικά» πριν από τέσσερα χρόνια από τον σύζυγό της, ο οποίος πάσχει από ινομυαλγία. «Δεν θα είχε ιατρική περίθαλψη, αν δεν βρισκόταν στη δική μου ασφάλεια» λέει. «Εξάλλου ενδιαφέρομαι για αυτόν και θέλω να είμαι σίγουρη ότι έχει την ιατρική βοήθεια που χρειάζεται» δηλώνει.

Το “μη διαζύγιο” λύση για την οικονομική κρίση.

Ειδικά τώρα, με φόντο την οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ, τα ζευγάρια διστάζουν να πουλήσουν ακίνητα που αγόρασαν σε υψηλές τιμές, καθώς συχνά ο ένας αδυνατεί να διατηρήσει την υποθήκη ή ο άλλος δεν μπορεί να αγοράσει καινούργιο σπίτι. Επιπλέον, το «μη διαζύγιο» αποτελεί και μια καλή δικαιολογία για όσους και όσες ενώ διατηρούν ερωτικές σχέσεις με τρίτα πρόσωπα, δεν επιθυμούν να ξαναπαντρευτούν.

Βέβαια, υπάρχει πάντοτε και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Αν ένα ζευγάρι δεν έχει πάρει διαζύγιο, οι ζωές τους αλληλεξαρτώνται νομικά και οικονομικά. Ετσι, αν ένας από τους δύο προβεί, για παράδειγμα, σε καταναλωτική έξαρση, ο άλλος θα είναι επίσης υπεύθυνος να ξεχρεώσει την πιστωτική κάρτα. Και αν ο ένας κερδίσει το λαχείο θα επωφεληθεί και ο άλλος.







ΠΗΓΗ: www.tovima.gr


.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net