Κρατήστε τον εγκέφαλό σας σε φόρμα!

Bookmark and Share

Η τελευταία λέξη στις επιστήμες που ασχολούνται με τον εγκέφαλο είναι η «γνωστική εφεδρεία». Η θεωρία που περιβάλλει αυτόν τον όρο είναι ότι όσοι έχουν μεγαλύτερο απόθεμα νευρώνων και μεγαλύτερες νοητικές ικανότητες μπορούν να «απορροφήσουν» τις.βλάβες λόγω ηλικίας και να μην εκδηλώσουν τα συμπτώματά τους.
Με λίγα λόγια, υπάρχει στην επιστημονική κοινότητα έντονα η άποψη ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τον εγκέφαλό μας τόσο λιγότερο κίνδυνο διατρέχουμε να εκδηλώσουμε προβλήματα στη λειτουργία του. Με ποιον τρόπο όμως μπορεί κανείς να ακονίσει τον εγκέφαλό του; Ακολουθούν tips από το νέο βιβλίο του δρα Tracy Packiam Alloway, με τίτλο «Training Your Brain For Dummies».

ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ

Η γρήγορη ομιλία κάνει θαύματα στο επίπεδο της βραχυπρόθεσμης μνήμης. Το μήκος μιας λέξης κάνει μεγάλη διαφορά στο πόσο καλά μπορεί να τη θυμηθεί κανείς. Για παράδειγμα, οι μεγάλες λέξεις είναι πιο δύσκολες στην απομνημόνευση. Για να βελτιωθεί αυτή η ικανότητα φροντίζετε να ακούτε κείμενα αντί απλώς να τα κοιτάτε.

ΕΞΑΛΕΙΨΤΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΔΕΝ ΜΟΥ ’ΡΧΕΤΑΙ Η ΛΕΞΗ»

Ολοι μας έχουμε βρεθεί στη θέση να μπορούμε να περιγράψουμε άρτια το νόημα μιας λέξης, αλλά να μη μας έρχεται η ίδια η λέξη. Συνήθως δεν μπορούμε να θυμηθούμε εύκολα τις λέξεις που χρησιμοποιούμε πιο σπάνια. Για να μη γίνεται αυτό συχνά φροντίστε να εμπλουτίζετε το καθημερινό λεξιλόγιο σας και να μην χρησιμοποιείτε τις ίδιες και τις ίδιες λέξεις.
Εναλλακτικά παίξτε το εξής παιχνίδι: Προσπαθήστε να αναφέρετε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα όσα περισσότερα ζώα μπορείτε. Στη συνέχεια δυσκολέψτε το και προσπαθήστε να αναφέρετε, στον ίδιο χρόνο, όσα περισσότερα ζώα αρχίζουν από Π. Στόχος είναι να μπει ο εγκέφαλός σας στη διαδικασία να κάνει συνδέσεις.

ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα υψηλά επίπεδα στρες μπορεί να μειώσουν τον όγκο του ιππόκαμπου, δηλαδή της περιοχής του εγκεφάλου που ευθύνεται για την απορρόφηση νέων πληροφοριών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταπολεμηθεί το στρες. Αυτό μπορεί να γίνει με χαλαρωτικές ασκήσεις, όπως το σταυρόλεξο.







Espressonews.gr

.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net