Πιο ελκυστικοί με 8 ώρες ύπνου!

Bookmark and Share

Στο συμπέρασμα ότι ό ύπνος μας κάνει ομορφότερους, κατέληξαν σουηδοί επιστήμονες. Στην μελέτη που έκαναν προέκυψαν επιστημονικά στοιχεία που αναδείξαν την αξία του ύπνου και στην ομορφιά.
Οι 23 άντρες και γυναίκες, που συμμετείχαν στην μελέτη φωτογραφήθηκαν μετά
.από 8 ώρες βραδινό ύπνο και στη συνέχεια ενώ ήταν άυπνοι για 31 ώρες. Στη συνέχεια, έδειξαν τις φωτογραφίες σε άλλους εθελοντές και εκείνοι βαθμολόγησαν τους άυπνους εθελοντές ως λιγότερο ελκυστικούς, ενώ είπαν πως δεν φαίνονταν και πολύ καλά στην υγεία τους.
Όπως γράφουν στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ) οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, στην Στοκχόλμη, η θεωρία ότι ο ύπνος μας ομορφαίνει είναι ευρύτατα διαδεδομένη, αλλά έως τώρα δεν είχε επιστημονική τεκμηρίωση.
Σχολιάζοντας τη μελέτη, ο δρ Ντερκ-Γιαν Ντίγκ, καθηγητής Ύπνου & Φυσιολογίας στο Κέντρο Μελέτης του Ύπνου του Σάρεϋ, ανέφερε ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα συγκριτικά με αυτά που έδειξε η έρευνα. Ο καθηγητής επίσης ανέφερε: «Φαντασθείτε πως θα ήταν οι εθελοντές, εάν είχαν φωτογραφηθεί νύχτα ή πολύ νωρίς το πρωί, όταν το βιολογικό ρολόι προάγει τον ύπνο».
.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net