Στα ύψη η τιμή της αμόλυβδης, άγγιξε τα 1,635 ευρώ

Bookmark and Share

Νέα εκτόξευση της τιμής της βενζίνης κατά 1,5 λεπτό το λίτρο καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η μέση τιμή της αμόλυβδης σκαρφάλωσε στο 1,635 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών. Ανοδικά κινείται και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.Οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης καταγράφονται σε .Κεφαλλονιά (1,823 ευρώ) και Κρήτη, ενώ οι νομοί Θεσσαλονίκης, Αθήνας και η Δυτική Αττική είναι οι φθηνότεροι, με τις τιμές να ξεκινούν από 1,509 ευρώ.

Από την αρχή του χρόνου, η αμόλυβδη έχει ακριβύνει πάνω από 4 λεπτά το λίτρο ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή της σούπερ αμόλυβδης (100 οκτανίων) κλιμακώνεται μέχρι 2 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, η μέση τιμή της αμόλυβδης ανέβηκε την περασμένη Παρασκευή στο 1,635 ευρώ το λίτρο από 1,62 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και 1,593 στις 31 Δεκεμβρίου.

Η αμόλυβδη παρέμεινε σε ανοδική τροχιά την τελευταία εβδομάδα παρά το γεγονός ότι οι τιμές διυλιστηρίου έπεσαν κατά 2 λεπτά το λίτρο και οι χονδρικές κατά 1,8.

Σε επίπεδα - ρεκόρ διαμορφώνεται η τιμή της σούπερ αμόλυβδης η οποία, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία κλιμακώνεται σήμερα μέχρι 1,999 ευρώ (στο Ρέθυμνο).

Ανοδικές τάσεις επικρατούν και στο πετρέλαιο θέρμανσης: Η μέση τιμή διαμορφώνεται σήμερα στα 81 λεπτά το λίτρο, από 79 στην αρχή του χρόνου. Η τιμή του ντίζελ θέρμανσης ανά την επικράτεια ξεκινά από 69 λεπτά το λίτρο (στο Άργος) και φθάνει έως 91 λεπτά (στα Δωδεκάνησα).
.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net