Τα 10 σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου

Bookmark and Share

Τα “καμπανάκια” που αν χτυπήσουν καλό είναι να λάβεις τα μέτρα σου!
Είναι μερικά σημάδια, μερικές συνήθειες, μερικές συμπεριφορές που χτυπάνε καμπανάκι για τη σχέση! Αν τα αναγνωρίσεις νωρίς, ίσως προλάβεις να σώσεις τη σχέση. Αν δεν τα πάρεις χαμπάρι εγκαίρως τότε τα πράγματα οδηγούνται σε άσχημη κατάληξη συνήθως...
.Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη δίνει τα δέκα σημάδια που πρέπει να σε κινητοποιήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου...

1. Να κανονίζει να κάνει πράγματα χωρίς εσένα.


2. Να μην σηκώνει το κινητό του κατευθείαν -όπως συνήθιζε να κάνει μέχρι πρότινος. Ή να βρίσκεις το κινητό του κλειστό ή η κλήση σου να μένει αναπάντητη για πάρα πολλές ώρες και μετά να σου λέει ότι “τώρα την είδε”.


3. Να αλλάξει συνήθειες γλυκές και τρυφερές που είχατε υιοθετήσει. Για παράδειγμα: το πρωινό μήνυμα, το πρωινό τηλεφώνημα ή την καληνύχτα το βράδυ.


4. Να σταματήσει να σε αποκαλεί με τα υποκοριστικά που είχατε υιοθετήσει μεταξύ σας, που ήταν ο δικός σας κώδικας επικοινωνίας.


5. Όταν δεν θυμάται πράγματα που εσύ του έχεις δώσει να καταλάβει ή σε ενδιαφέρουν πάρα πολύ.


6. Όταν αγνοεί τις προτιμήσεις σου ή τις αγαπημένες σου συνήθειες. Για παράδειγμα: αντί να παραγγείλει το συγκεκριμένο ποτό που ξέρει ότι σου αρέσει, γυρνάει και σε ρωτάει "τι θα πιείς;" ενώ πιο παλιά όταν πηγαίνατε σε ένα μαγαζί έλεγε αυτό και αυτό το ποτό.


7. Όταν έχει διαρκώς δικαιολογίες για να αναβάλλει συναντήσεις σας. Για παράδειγμα: ένα meeting παραπάνω. Ήρθαν ξένοι ξαφνικά στην εταιρία και πρέπει να τους βγάλει έξω. Προφάσεις δηλαδή για να ματαιώσει ή αναβάλλει το ραντεβού σας.


8. Όταν αλλάζει δραματικά η συμπεριφορά του. Για παράδειγμα γίνεται πιο κοκέτης από ότι ήταν. Αρχίζει δηλαδή ξαφνικά να προσέχει περισσότερο την εμφάνισή του, να φοράει διαφορετικά ρούχα από αυτά που φόραγε τόσο καιρό μαζί σου... Δείχνει ότι πάει να βγάλει ένα άλλο πρόσωπο και δεν είναι το πρόσωπο με το οποίο παρουσιαζόταν σε σένα -που το είχες αποδεχθεί- και μ' αυτό είχατε αγαπηθεί. Δεν το κάνει για να ευχαριστήσει εσένα, δεν είναι γιατί του το ζήτησες ή του έκανες μία παρατήρηση κάποτε και τώρα πάει να σου κάνει το χατήρι. Το κάνει από μόνος του.


9. Όταν γίνεται ψυχρός στο ερωτικό κομμάτι ή πολύ διεκπεραιωτικός (να τελειώσετε γρήγορα). Λιγότερο ευρηματικός, λιγότερο θερμός, λιγότερο απαιτητικός και τρυφερός. Τις περισσότερες φορές ο άντρας θέλει παραπάνω και πιο συχνά και ξαφνικά αρχίζει να αραιώνει το σεξ. Όταν κάνει σεξ είναι πολύ σύντομος, είναι ψιλοαδιάφορος, γρήγορος και χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό, πάθος, απαιτήσεις κ.α.


10. Όταν θέλει να μένει περισσότερο μόνος του. Και όταν τέλος, πει εκείνη την κακή φράση: "θέλω λίγο χρόνο" ή "θέλω λίγο χώρο για μένα". Εννοώντας ότι θέλει και λίγο δικό του χρόνο ή χώρο.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ!
Μόλις διάβασες το άρθρο και πολλά από τα παραπάνω ισχύουν. Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σε συμβουλεύει για το τι μπορείς να κάνεις!
“Εφόσον μας ενδιαφέρει πραγματικά η σχέση θα πρέπει να καθίσουμε να σκεφτούμε τι συμβαίνει, τι φταίει, γιατί απομακρυνθήκαμε. Εφόσον τον θέλουμε πραγματικά καλό είναι να του κάνουμε μια επίθεση αγάπης! Να γίνουμε πιο τσαχπίνες, να τον κάνουμε λιγάκι να ζηλέψει κι αυτός. Να μιμηθούμε κάποια από αυτά που κάνει εκείνος για να καταλάβει τη “γλύκα”. Να του δείξουμε παραπάνω ενδιαφέρον, να του κάνουμε “τσαχπινιές” και νάζια. Να προκαλέσουμε λίγο τη ζήλια του: να του πούμε για παράδειγμα "κι εγώ έχω κανονίσει κάτι με τις φίλες μου"! Ή ενώ εκείνος τόσες μέρες μας απέφευγε, όταν μας πάρει τηλέφωνο ας του πούμε: "δεν μπορώ σήμερα γιατί έχω κανονίσει κάτι. Μου το λες τελευταία στιγμή".
Αν με όλα αυτά δεν αντιδράσει τότε θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι ίσως η σχέση τελειώνει και είναι καλύτερο να το τελειώνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με την αξιοπρέπειά μας. Είναι προτιμότερο από το να μένουμε, να πληγωνόμαστε και να του δώσουμε και την χαρά να μας πει εκείνος το τέλος”.




tlife.gr

.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net