Μαία διένυσε έξι χιλιόμετρα με σκι για να ξεγεννήσει!

Bookmark and Share

Μια μαία διένυσε περισσότερα από έξι χιλιόμετρα με σκι το πρωί του Σαββάτου στο νησί της Δανίας Μπόρνχολμ για να βοηθήσει μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η οποία είχε αποκλειστεί στο σπίτι της από τα χιόνια, σύμφωνα με τον πατέρα της εγκύου.
Η μαία αναγκάστηκε να πάει με χιονοπέδιλα στο.χωριό Τετζν, στο βόρειο τμήμα του νησιού, για να βοηθήσει την κόρη του, καθώς μια άλλη μαία, η οποία πήγαινε με τεθωρακισμένο όχημα του στρατού στο σπίτι τους, αποκλείστηκε στο δρόμο, εξήγησε ο Ρένε Βανγκ Χάνσεν.

«Έκανε περίπου έξι με επτά χιλιόμετρα κατ'αυτόν τον τρόπο», σημείωσε.

Η κόρη του, Γκίτε, κατάφερε εντέλει αργά σήμερα το απόγευμα να ανέβει σε τεθωρακισμένο του στρατού για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο της Ράνε, κύριας πόλης του Μπόρνχολμ, όπου αναμένεται να γεννήσει ένα αγοράκι. «Πάει καλά», σημείωσε ο πατέρας της.

Το Μπόρνχολμ, ένα νησί περίπου 43.000 κατοίκων, το οποίο βρίσκεται στη Βαλτική, έχει αποκλειστεί τελείως από την Πέμπτη το βράδυ από ένα παχύ στρώμα χιονιού.

Όταν η Γκίτε αισθάνθηκε τις πρώτες συσπάσεις γύρω στις 19:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδος) την παραμονή των Χριστουγέννων, δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραμείνει σπίτι της: οι αρχές του νησιού εγκατέλειψαν τις προσπάθειες να καθαρίσουν τους δύσβατους δρόμους και η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του νησιού να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Μόνο μερικά οχήματα του στρατού προσπαθούν να κάνουν τις επείγουσες μεταφορές στο νησί, αλλά και αυτά αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο γιατρός του χωριού κατάφερε να πάει στο σπίτι της Γκίτε γύρω στις 03:00 τοπική ώρα τα ξημερώματα.

Η κατάσταση είναι χαώδης στο νησί: εκατοντάδες τουρίστες και επισκέπτες που αποκλείστηκαν εκεί αναγκάζονται να κοιμούνται από την Πέμπτη το βράδυ σε ένα σχολείο και σε ένα στρατώνα της Ράνε, καθώς δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την πόλη.







protothema.gr
.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net