Οι ξανθιές υπερέχουν σύμφωνα με έρευνα

Bookmark and Share

Ήρθε η ώρα οι ξανθιές να πάρουν το αίμα τους πίσω! Μπορεί να έχουν γίνει …“στόχος” πολλών ανεκδότων εναντίον τους, όμως, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, είναι πιο επιθετικές, διεκδικητικές για τα .δικαιώματά τους και αποφασισμένες να γίνει “το δικό τους”, σε σχέση με τις μελαχρινές ή τις κοκκινομάλλες. Και δεν χρειάζεται καν να είναι…φυσική ξανθιά μια γυναίκα για να διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς ένα απλό βάψιμο των μαλλιών της μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που νιώθει και συμπεριφέρεται.

Η έρευνα από ερευνητές του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Σάντα Μπάρμπαρα), υπό τον Ααρόν Σελ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους “Τάιμς του Λονδίνου” και τη βρετανική “Τέλεγκραφ”.
Οι ξανθιές αντιμετωπίζονται καλύτερα από τις άλλες γυναίκες
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ξανθιές είναι πιθανότερο, σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες, να επιδεικνύουν “πολεμική” συμπεριφορά, καθώς προσελκύουν περισσότερη προσοχή και την αξιοποιούν κατάλληλα. Αυτό ισχύει, όπως αναφέρουν, όχι μόνο για τις “φυσικές” ξανθιές, αλλά και για όσες βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά, καθώς σταδιακά αποκτούν τα “επιθετικά” χαρακτηριστικά των ξανθιών.
Η μελέτη εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στην εμπιστοσύνη και την επιθετικότητα και κατέληξε ότι οι ξανθιές αντιμετωπίζονται καλύτερα από τις άλλες γυναίκες και “βαθμολογούνται” ψηλότερα από τους άνδρες για την εξωτερική εμφάνισή τους, ενώ, παράλληλα, είναι πιο πρόθυμες για “πόλεμο” προκειμένου υποστηρίξουν τα πιστεύω και τα συμφέροντά τους. Από την άλλη όμως, είναι λιγότερο πιθανό σε σχέση με τις μελαχρινές και τις κοκκινομάλλες να εμπλακούν όντως σε πραγματική σωματική μάχη – ίσως γιατί νοιάζονται περισσότερο για τη διατήρηση της εμφάνισής τους!
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας, οι ξανθιές, επειδή αντιμετωπίζονται προνομιακά από τους άλλους επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σαν να ζουν σε μια “φούσκα”, μη συνειδητοποιώντας ότι ιδίως οι άνδρες τις μεταχειρίζονται πιο ευνοϊκά σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες. “Δεν συνειδητοποιούν καν ότι τις αντιμετωπίζουν σαν πριγκίπισσες”, δήλωσε ο Α.Σελ.
Η έρευνα επίσης διαπίστωσε ότι όσο πιο “ξεχωριστοί” νιώθουν οι άνθρωποι, οι μεν άνδρες για την φυσική τους δύναμη, οι δε γυναίκες για την ομορφιά τους, τόσο πιθανότερο είναι να θυμώνουν, όταν εμποδίζονται να πετύχουν τους κοινωνικούς στόχους τους.
Πάνω από το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Στην Ευρώπη οι πρώτοι άνθρωποι με ξανθιά μαλλιά εκτιμάται ότι εμφανίστηκαν πριν 11.000 χρόνια εξαιτίας μιας γενετικής μετάλλαξης.







24wro.blogspot

.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net