Έξι στις δέκα γυναίκες δεν αισθάνονται άνετα να τρώνε μπροστά στο σύντροφό τους

Bookmark and Share

Το 60 % των γυναικών δεν αισθάνονται άνετα να τρώνε μπροστά στο σύντροφό τους, ενώ περίπου οι μισές γυναίκες ντρέπονται όταν γδύνονται μπροστά του, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.
Και ακόμη τέσσερις στις δέκα γυναίκες νιώθουν την ανάγκη να κάνουν συνεχώς δίαιτα ή ανησυχούν μονίμως για
.το βάρος τους.
Οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών στη στάση τους απέναντι στο σεξ και το φαγητό είναι εμφανείς στην έρευνα, που έγινε σε δείγμα 5.000 ατόμων.

Μία στις τέσσερις γυναίκες σκέφτονται το φαγητό κάθε 30 λεπτά αλλά μόλις μία στις δέκα σκέφτεται το σεξ τόσο συχνά.

Από την άλλη πλευρά οι άνδρες σκέφτονται το σεξ πολύ συχνότερα, με έναν στους είκοσι να το σκέφτεται κάθε λεπτό και το 36 % να έχει ερωτικές φαντασιώσεις κάθε μισή ώρα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι γυναίκες, επίσης, διαπιστώθηκε ότι προβληματίζονται για τη δίαιτά τους, όταν τρώνε έξω, με το 13% των ερωτηθέντων να επιλέγει τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες στα εστιατόρια, αντί για τα φαγητά που πραγματικά θα ήθελαν.

«Ο ρόλος της όρεξης είναι το κλειδί στην απώλεια βάρους και η υπερβολική καταπίεση στο θέμα του φαγητού που προκαλεί την πείνα μπορεί να οδηγήσει τελικά στην υπερκατανάλωση φαγητού», δήλωσε η διατροφολόγος Mary Strugar.

«Είναι αυτό που συνήθως αποκαλείται δίαιτα yo-yo και είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνθρωποι απλά εγκαταλείπουν τη μία δίαιτα μετά την άλλη».

Πολλές γυναίκες παραδέχονται ότι πέφτουν συχνά σε αυτό το τριπάκι, με το 15% να τρώει κρυφά πρόχειρο φαγητό και μία στις δέκα να λέει ψέματα για αυτό.

Περίπου το 40% των γυναικών έχουν επίσης ένα πάθος για τη σοκολάτα, την οποία καταναλώνουν 4 φορές την εβδομάδα.

Η Mary Strugar ανέφερε ότι η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίσουν τα τρωτά σημεία τους και πρόσθεσε: «πρέπει να είστε ρεαλιστές σχετικά με τις αδυναμίες σας στο θέμα της διατροφής.

Προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τα πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη τρόφιμα με τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά, οι πατάτες και οι μπανάνες, που θα σας προσφέρουν ένα αίσθημα ικανοποίησης και κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα σας βοηθήσουν να μπορείτε να ελέγξετε την πείνα σας».








Πηγή: Cosmo.gr

.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net