Το σεξ πριν από τον γάμο... βλάπτει

Bookmark and Share

Ογάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το αντίστροφο! Σύμφωνα τουλάχιστον με Αμερικανούς επιστήμονες το σεξ πριν από τον γάμο είναι αυτό που... καταστρέφει τη μελλοντική σχέση του ζευγαριού! Οπως υποστηρίζει ομάδα Αμερικανών ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο Μπριγκχαμ Γιανγκ της Γιούτα σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην .επιστημονική επιθεώρηση Οικογενειακή Ψυχολογία, οι πατροπαράδοτες αντιλήψεις, τις οποίες ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ξεπερασμένες, κρύβουν σημαντικά οφέλη για το ζευγάρι τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.Σύμφωνα με τους επιστήμονες που παρακολούθησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα 2.000 παντρεμένα ζευγάρια, όσα από αυτά απέφυγαν να έχουν σεξουαλικές επαφές πριν από τον γάμο τους (με τον συγκεκριμένο σύντροφο και όχι γενικότερα) έχουν τελικά μια πιο σταθερή και ευτυχισμένη σχέση. Επιπλέον, η συντριπτική πλειονότητα αυτών των ζευγαριών δηλώνει «πολύ ευχαριστημένη από την ποιότητα του σεξ» σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ζευγάρια.

Τα στοιχεία της νέας έρευνας, που αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους επιστημονικούς κόλπους, έδειξαν πως τα ζευγάρια που επέλεξαν τη σεξουαλική αυτοσυγκράτηση ανέφεραν αυξημένα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση τους σε ποσοστό 20%, ενώ δήλωναν κατά 12% περισσότερο από τους υπόλοιπους πως έχουν «καλή επικοινωνία μεταξύ τους» και κατά 15% περισσότερο πως απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα σεξ.

Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά τα ζευγάρια που είχαν μεν προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις, αλλά αφού είχαν πρώτα αφήσει να περάσει αρκετός καιρός στη σχέση τους, η έρευνα έδειξε πως υπήρχαν και πάλι σημαντικά οφέλη στη μετέπειτα πορεία του ζεύγους. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση τα «οφέλη» ήταν μειωμένα κατά περίπου 50% σε σχέση με τα ζευγάρια που περίμεναν να παντρευτούν πριν κάνουν σεξ. Οπως επεσήμαναν μάλιστα οι ερευνητές, οι οποίοι προσπάθησαν να διαχωρίσουν τα αποτελέσματα της μελέτης τους από τη θρησκευτική διάσταση που θα μπορούσε να της προσδώσει κανείς, η αξία της σεξουαλικής αυτοσυγκράτησης για τη μετέπειτα σταθερότητα και ποιότητα της σχέσης και του γάμου φαίνεται να ισχύει ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο των συντρόφων, τη θρησκεία τους, τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που έχουν προηγηθεί και τη χρονική διάρκεια της σχέσης πριν από τον γάμο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, καθηγητής Ντιν Μπάσμπι εξηγεί τα αποτελέσματα της έρευνας, υποστηρίζοντας πως «τα ζευγάρια που περίμεναν πριν κάνουν σεξ έμαθαν να επικοινωνούν με άλλους τρόπους, αλλά και να μιλούν μεταξύ τους και να εξηγούν ο ένας στον άλλον τι ακριβώς θέλουν. Η καλύτερη επικοινωνία είναι ο λόγος που αργότερα το σεξ ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους είναι ανώτερης ποιότητας
.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net