Γιατί ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα;

Bookmark and Share

Στην αρχή απλά δεν χορταίνουν ο ένας τον άλλον αλλά μετά από μερικά χρόνια γάμου η… ίδια ιστορία. Οι ειδικοί εξηγούν γιατί τελικά ‘’ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα’’.
Αναρωτιέστε τι είναι αυτό που κατέστρεψε την μέχρι πρότινος συναρπαστική σεξουαλική σας ζωή μετά το γάμο σας; Θα μπορούσε να
.είναι ο ίδιος ο γάμος. Ναι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ίδιο το γεγονός ότι είναι παντρεμένο ένα ζευγάρι μπορεί να ‘’σκοτώσει’’ την ερωτική του ζωή.
Η έρευνα, που διενεργήθηκε σε 3.000 παντρεμένα άτομα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική ζωή δεν παραμένει η ίδια μετά από μερικά χρόνια γάμου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν και αρχικά τα ζευγάρια μπορούν να περιμένουν ότι θα κάνουν σεξ περισσότερες από 4 φορές την εβδομάδα, μετά από 3 χρόνια έγγαμου βίου τα περισσότερα ζευγάρια θα πρέπει να νιώθουν τυχερά αν κάνουν σεξ μόλις 1 φορά κάθε 7 ημέρες.

Ένας στους 3 παντρεμένους που πήραν μέρος στη μελέτη παραδέχθηκε ότι πλέον δεν τρελαίνεται για τον/την σύντροφό του, όσο τον πρώτο καιρό, ενώ το 43 % ισχυρίστηκε ότι το αγαπημένο τους πρόσωπο με τη συμπεριφορά του τους έχει απομακρύνει. Προέκυψε επίσης ότι 6 στα 10 ζευγάρια πιστεύουν ότι ο γάμος έχει καταστρέψει τελείως τον ενθουσιασμό τους για σεξ. Σύμφωνα με το 50 % των παντρεμένων η σχέση τους με τον/ την σύζυγό τους είναι περισσότερο φιλική παρά ερωτική.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 59 % των ζευγαριών θεωρούν ότι η σεξουαλική τους ζωή έχει επιδεινωθεί μετά το γάμο και αυτό γιατί δεν κάνουν πια καμιά προσπάθεια για το θέμα αυτό και ένα στα τρία ζευγάρια δεν νιώθει πια την ίδια ερωτική έλξη για τον /την σύντροφό τους όσο τον πρώτο καιρό.

Δυστυχώς 8 στα 10 ζευγάρια αναγνώρισαν ότι έχουν φτάσει σε σεξουαλικό τέλμα, αφού κάνουν σεξ την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο και στις ίδιες στάσεις κάθε φορά που κοιμούνται μαζί. Στην πραγματικότητα το 79 % των ανθρώπων είναι πιο ευτυχισμένοι με έναν καλό ύπνο από ό, τι αν προσπαθήσουν να έχουν αυθόρμητο σεξ στη μέση της νύχτας.

Όπως διαπιστώθηκε 2 στα 3 ζευγάρια κατηγόρησαν τον έντονο τρόπο ζωής για την κακή σεξουαλική τους ζωή και το 80 % ισχυρίστηκαν ότι συχνά αισθάνονται πολύ κουρασμένοι για να μπουν καν στο κόπο για οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη στο τέλος της ημέρας. Οι 7 στους 10 παραδέχθηκαν, επίσης, ότι θα μπορούσαν να κάνουν έρωτα πιο συχνά αν ο/η σύντροφός τους έκανε περισσότερη προσπάθεια για λίγο ρομαντισμό στη σχέση τους.

«Δυστυχώς ενώ μπορεί να είστε βαθιά ερωτευμένοι με κάποιον και να θέλετε να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας μαζί του, είναι επίσης δυνατό να θέλετε περισσότερα από μια σχέση. Ένας σύντροφος μπορεί να είναι υποστηρικτικός, αστείος, έξυπνος και καλοσυνάτος, αλλά αν δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στην κρεβατοκάμαρα ή δεν ανταποκρίνεται στις σεξουαλικές σας προσδοκίες, η ζωή μπορεί να είναι απογοητευτική», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της μελέτης.

Η Δρ Minnu R Bhonsle, ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος, αποδίδει τα σεξουαλικά προβλήματα των ζευγαριών σε δύο βασικούς παράγοντες:1) στη συναισθηματική αποστασιοποίηση και 2) στη σωματική κόπωση. «Αν πρόκειται για υπόθεση συναισθηματικής απόστασης, αυτό οφείλεται κυρίως στα συσσωρευμένα ζητήματα που έχουν παραμείνει άλυτα. Ως εκ τούτου, ο σύντροφος δεν αισθάνεται δεμένος με το άλλο άτομο και σταματά να ανταποκρίνεται στα ανοίγματά του. Όσον αφορά τη φυσική κόπωση μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους: κόπωση από τη δουλειά, κούραση από τη συνεχή προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην εργασία, στο σπίτι και τα παιδιά. Το αποτέλεσμα είναι η κούραση να παρακάμπτει τη σεξουαλική σας ζωή».

«Οι περισσότεροι νέοι έχουν τη λανθασμένη αντίληψη ότι η σεξουαλική ζωή είναι διαφορετική από το γάμο. Στην πραγματικότητα η σεξουαλική σχέση είναι απαραίτητη και αποτελεί υγιές κομμάτι του γάμου. Το σεξ χρειάζεται δέσμευση και δέσιμο και αυτό είναι ακριβώς το κομμάτι στο οποίο οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι δε διαθέτουν την απαραίτητη ενέργεια ή διάθεση», υποστηρίζει ο Δρ Rajiv Anand, σύμβουλος γάμου. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι η ίδια η σεξουαλική πράξη που χάνει το νεωτερισμό ή την έλξη μετά το γάμο, αλλά η προσέγγιση των δύο συντρόφων.

Ποια είναι, λοιπόν, η λύση; «Αν η συγκεκριμένη περίπτωση έχει να κάνει με τη σωματική κούραση τα ζευγάρια θα πρέπει να κάνουν ‘’προγραμματισμένο’’ σεξ. Πρέπει να σχεδιάζουν αποδράσεις το Σαββατοκύριακο ή να κανονίζουν περιστασιακά να αφήσουν τα παιδιά με μια μπέιμπι-σίτερ ή με κάποιον συγγενή και να σχεδιάζουν μια βραδινή έξοδο, όπου θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο σπίτι νωρίς από τη δουλειά και να αφιερώσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ο ένας στον άλλο. Αν είναι θέμα συναισθηματικής αποστασιοποίησης, η επικοινωνία είναι η μόνη λύση. Οι δύο σύντροφοι πρέπει να μιλήσουν μεταξύ τους για τα θέματα που τους απασχολούν σε ένα ήρεμο περιβάλλον», επισημαίνει η Δρ Minnu R Bhonsle.

Η Δρ Anjali Chhabria, ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής, αποφαίνεται ότι είναι πιο σημαντικό να ασχοληθούμε με τη ρίζα του προβλήματος παρά να αναζητήσουμε γρήγορες διορθωτικές λύσεις. «Το σεξ αποτελεί σημαντικό κομμάτι του γάμου και η έλλειψή του θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στον έγγαμο βίο. Η κακή σεξουαλική ζωή είναι ένα σύμπτωμα, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το ζευγάρι πρέπει να βρει απαντήσεις στο ‘’γιατί δεν υπάρχει σεξ’’; Είναι επειδή δεν υπάρχει χημεία στη σχέση ή μήπως δεν υφίσταται καν σχέση τελικά; Είναι οι δύο σύντροφοι πολύ κουρασμένοι ή πολύ στρεσαρισμένοι; Μήπως ο ένας σύντροφος θεωρεί ότι δεν είναι πλέον ελκυστικός για τον άλλο; Μήπως ο ένας σύζυγος νιώθει έλξη για ένα τρίτο πρόσωπο; Αν το πρόβλημα έχει να κάνει με την πλήξη, τα ζευγάρια πρέπει να βάλουν το σεξ σε προτεραιότητα. Αν είναι πολύ κουρασμένα για να κάνουν σεξ το βράδυ, να το κάνουν το πρωί. Αν η έλλειψη ιδιωτικής ζωής είναι το πρόβλημα, πρέπει το ζευγάρι να βρει χρόνο για τη σχέση του. Το σημαντικότερο από όλα είναι οι δύο σύζυγοι να πουν ο ένας στον άλλον τι θέλουν. Ο σύντροφός σας δεν είναι μάγος για να καταλάβει με ένα μαγικό τρόπο ποια είναι τα θέλω και οι ανάγκες σας», εξηγεί.
.
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net