Παπακωνσταντίνου: "Αγνοήστε την περαίωση"

Bookmark and Share

«Αγνοήστε μας», είναι η νέα εντολή του ΥΠΟΙΚ για την περαίωση, αφού είδαν πώς δεν τους βγαίνει το μεγαλεπήβολο σχέδιο τους με τα αλαλούμ και τα αλλεπάλληλα λάθη.
Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του υπουργείου, όποιος δεν ενδιαφέρεται «να υπαχθεί στη ρύθμιση μπορεί να.το αγνοήσει χωρίς καμία επίπτωση».

«-Η υπαγωγή στις ρυθμίσεις για την εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών είναι απολύτως προαιρετική και παρέχεται ως δυνητική επιλογή σε οποιονδήποτε επιθυμεί να την αξιοποιήσει για το κλείσιμο ανέλεγκτων χρήσεων.

-Οποιοσδήποτε φορολογούμενος παραλαμβάνει εκκαθαριστικό σημείωμα, αλλά δεν επιθυμεί να υπαχθεί στη ρύθμιση μπορεί να το αγνοήσει χωρίς καμία επίπτωση. Εκκαθαριστικά σημειώματαποστέλλονται σε όλους τους φορολογούμενους εφόσον στο μηχανογραφικό σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών εμφανίζονται να έχουν ανέλεγκτες χρήσεις την περίοδο 2000-2009 κατά τη διάρκεια των οποίων για τις φορολογικές αρχές θεωρούνταν οικονομικά ενεργοί.

-Η επιλογή του φορολογούμενου να μην υπαχθεί στην περαίωση, δεν επιφέρει καμία ειδική δυσμενή συνέπεια και δεν αποτελεί κριτήριο για τη στόχευση μελλοντικών ελέγχων», είναι μερικές από τις διευκρινήσεις της νέας ανακοίνωσης του υπουργείου.


Μόνο «συγνώμη» που δεν μας ζήτησαν για την ταλαιπωρία...





Star.gr .
 

© Copyright 2009-2010 newscity1.net | All rights reserved. | Contact: info@newscity1.net